Illustration Ondertekenaars van het Convenant

De strijd tegen klimaatverandering zal gewonnen of verloren worden in stedelijke gebieden. Een overgrote meerderheid van de Europese bevolking woont en werkt immers in steden en verbruikt naar schatting 80% van de in de EU gebruikte energie. Lokale overheden, als het bestuursniveau dat het dichtst bij burgers staat, bevinden zich dan ook in de ideale positie om klimaataspecten op een alomvattende manier aan te pakken. Meer en meer steden besluiten daarom de uitdaging aan te gaan, zoals blijkt uit het groeiend aantal ondertekenaars van het Burgemeestersconvenant.

Ondertekenaars vertegenwoordigen gemeenten die in grootte variëren van kleine dorpjes tot belangrijke grootstedelijke gebieden zoals Londen en Parijs.

De verbintenissen die de Ondertekenaars van het Convenant aangaan, zijn gekoppeld aan het Klimaat- en energiebeleidskader van de Europese Unie. Dit omvat het klimaat- en energiepakket van de Europese Unie voor 2020 voor ondertekenaars die tussen 2008 en 2005 toetraden en het 2030 klimaat- en energiekader alsook de EU-strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering voor de ondertekenaars die na 2015 toetraden.

Sinds oktober 2015 verbinden Ondertekenaars van het Convenant zich tot het implementeren van een geïntegreerde aanpak van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering. Binnen de twee jaar na hun toetreding moeten ze Actieplannen voor Duurzame Energie en Klimaat ontwikkelen met de bedoeling om de CO2-emissies met minstens 40% tegen 2030 te verminderen en hun veerkracht ten opzichte van de klimaatverandering te vergroten.

De lijst van steden die het Convenant ondertekend hebben, vindt u hieronder.

Salsomaggiore Terme

Mitigation (2020 target)

Signatory

Mayor (or equivalent): FILIPPO FRITELLI
Bevolking: 19,735 inwoners
Website: http://www.comune.salsomaggiore-terme.pr.it

Covenant status

Date of adhesion: 29 augustus 2013
Status 3

Contact

Main contact: OMBRETTA CAPELLINI
Functie: OFFICIAL

Benchmarks

Energy info point of Salsomaggiore
Sector: Others
Implementation timeframe: 2017 - 2020
Area of intervention: Other
Policy instrument: Awareness raising / training
Responsible body: Municipal technical office
KEY FIGURES
CO2 reduction :
238 t CO2 eq./a
Implementation cost (€):
10000 €
consultant:
1

Description: The energy info point is organized to provide citizens and business information on energy efficiency and renewable energy sources from a regulatory, technical and economic point of view. The info point has different forms of contact with the citizen: telephone, e-mail and by appointment. Is also a space where action can be taken to carry out the actions of the PAES, through ad hoc projects and dissemination to citizenship, thanks to the organization of energy days on the energy world.
Financing sources: Other

Rate this benchmark: BadPoorFairGoodExcellent (0 vote)

Benchmarks Datum Taal
redevelopment public lighting20 nov 2017 en
Energy info point of Salsomaggiore20 nov 2017 en
Energy retrofit of Congress Centre20 nov 2017 en
Disclaimer:
The sole responsibility for the content of this website lies with the authors. It does not reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer