Cities Energy Saving Sprint

When officialy joining the Covenant of Mayors, signatories commit themselves to developing a Sustainable Energy (and Climate) Action Plan within two years.

In its Action Plan, a signatory sets up its energy and climate objectives and specify the actions to be undertaken to reach them.

You will find below all the Action Plans submitted by Covenant signatories and/or already accepted by the European Commission. Use the search engine to find specific information.

The Cities Energy Saving Sprint

video Mayor Warsaw

 

'In de steden kunnen wij maatregelen nemen om energiearmoede en energieafhankelijkheid van Rusland te bestrijden.'

Rafal Trzaskowski, burgemeester van Warschau, lid van de raad van bestuur van het Burgemeestersconvenant van de EU, lid van het Europees Comité van de Regio 's.

WAT IS DE CITIES ENERGY SAVING SPRINT?

#EUCitiesSaveEnergy #StandWithUkraine

De Cities Energy Saving Sprint is een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie, het Convenant van burgemeesters en het Europees Comité van de Regio 's om steden aan te moedigen maatregelen te nemen om hun energieverbruik onmiddellijk te verminderen. De 'Sprint' zal 4 maanden duren.

Als onderdeel van het REPowerEU-plan is het verhogen van de energiebesparing de sleutel tot de voorbereiding op de komende winter. Elke nu opgeslagen kw/h zal ons in staat stellen de opslagtanks bij te vullen en beter voorbereid te zijn op de komende winter. Elke gram broeikasgassen die de komende maanden wordt vermeden zal een belangrijke stap zijn, niet alleen voor het klimaat, maar ook als daad van solidariteit met Oekraïne. Het is daarom belangrijk om nu en tijdens het komende koude seizoen actie te ondernemen.

Parallel met alle maatregelen voor ingrijpende veranderingen, vermindering van het verbruik en energietransitie is het dringend noodzakelijk om vandaag noodmaatregelen voor energiebesparing te nemen en om voor de komende winter reducties van het energieverbruik te plannen. Voor gemeenten is hier een cruciale rol weggelegd.


HOE KAN MIJN STAD DEELNEMEN?

sprint

Meld je hier aan om deel te nemen aan de Cities Energy Saving Sprint!

Bekijk welke noodmaatregelen je stad kan nemen in de The Cities Energy Saving SPRINT-TOOLKIT.

Gebruik de communicatiekit van de Cities Energy Saving Sprint om uw lokale acties te promoten en deel uit te maken van een EU-brede beweging.

Deel je ervaring met het kantoor van het Burgemeestersconvenant op sociale media #EUCitiesSaveEnergy of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!