Aanpassingsmiddelen

Aanpassingsmiddelen

Het Europees Bureau van het Burgemeestersconvenant, vaak in samenwerking met Europese of nationale autoriteiten en andere belanghebbenden, biedt online en offline ondersteuning en laat ondertekenaars ook van elkaar leren. Of u nu net begint met klimaataanpassingen of al bezig bent met het implementeren of opvolgen van uw aanpassingsplan, de Convenant-community is er voor u.

De ondersteuningstool Stedelijke Aanpassingen, gezamenlijk ontwikkeld door het Europees Bureau van het Burgemeestersconvenant en het Europees Milieuagentschap, is de belangrijkste bron van aanpassingen voor de Convenant-community. De tool neemt je mee door alle stappen die nodig zijn om een aanpassingsstrategie te ontwikkelen en te implementeren, en verwijst je naar waardevolle informatie en hulpmiddelen. De tool is getest en goedgekeurd door ondertekenende Convenantsteden.

  uast logo 0 uast2

 CoM Adaptation webinars

 

Handige links

Meer ondersteuning vind je in de SECAP handleiding van het Burgemeestersconvenant, en het rapporteringsmodel en de richtlijnen van het Convenant helpen Ondertekenaars van het Convenant hun klimaataanpassingsacties te structureren.

Het doel van de Map Viewer voor Stedelijke Klimaataanpassingen is een overzicht geven van de huidige en toekomstige gevaren die Europese steden bedreigen door de klimaatverandering , hun kwetsbaarheid aantonen voor deze gevaren en hun mogelijkheden geven om zich hierop voor te bereiden en aan te passen. De Map Viewer brengt informatie samen uit diverse bronnen over de waarnemingen en projecties rond de intensiteit en mogelijke lokalisatie van hittegolven, overstromingen, watersnood en bosbranden.

Oppla is een open platform dat ontworpen is om tegemoet te komen aan diverse noden en interesses - van wetenschap, beleid en praktijk, private en openbare sectoren, grote en kleine ondernemingen, maar ook van individuen. Het is een kennisdatabank waarin alle laatste inzichten over ons natuurlijk kapitaal, ecosysteemdiensten en op de natuur gebaseerde oplossingen, verzameld worden.

In het deel dat voorbehouden is voor de leden van de Convenantscommunity kan je op discussiefora van gedachten wisselen met collega's, en in de bronnenblibiotheek van het Convenant vind je meer ondersteunend materiaal. MyCovenant biedt ook specifieke e-learning modules over kimaataanpassingen, en je kunt je collega's om hulp vragen dankzij de peer-to-peer kennistool.