Aanpassingsmiddelen

Aanpassingsmiddelen

Het Europees Bureau van het Burgemeestersconvenant, vaak in samenwerking met Europese of nationale autoriteiten en andere belanghebbenden, biedt online en offline ondersteuning en laat ondertekenaars ook van elkaar leren. Of u nu net begint met klimaataanpassingen of al bezig bent met het implementeren of opvolgen van uw aanpassingsplan, de Convenant-community is er voor u.

De ondersteuningstool Stedelijke Aanpassingen, gezamenlijk ontwikkeld door het Europees Bureau van het Burgemeestersconvenant en het Europees Milieuagentschap, is de belangrijkste bron van aanpassingen voor de Convenant-community. De tool neemt je mee door alle stappen die nodig zijn om een aanpassingsstrategie te ontwikkelen en te implementeren, en verwijst je naar waardevolle informatie en hulpmiddelen. De tool is getest en goedgekeurd door ondertekenende Convenantsteden.

 uast logo 0uast2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leaflet

WEES VOORBEREID OP OVERSTROMINGEN, HITTEGOLVEN EN ANDERE EFFECTEN VAN DE KLIMAATVERANDERING

Laat u inspireren door de aanpassingsacties van steden en regio’s van het Burgemeestersconvenant!

> https://www.eumayors.eu/support/library.html

Handige links

Verdere richtlijnen zijn te vinden in de SECAP-handleiding van het Convenant, en het rapporteringssjabloon en de richtlijnen helpen ondertekenaars van het Convenant bij het structureren van hun aanpassingsacties.

Ondertekenende steden vinden ook een schat aan casestudies van beproefde voorbeelden in de sectie Bibliotheek van deze website.

Hoe de aanpassingen financieren?

U kunt het Europees financierings- en subsidieprogramma dat aansluit op uw behoeften, zoeken in de interactieve financieringsgids van het Convenant, en meer informatie en advies over dit onderwerp vinden in onze speciale brochures en webinars.

In My Covenant, enkel voor de Covenant-community, kunt u via discussieforums met collega's discussiëren en meer materiaal vinden in de bronnenbibliotheek van het Convenant. My Convenant bevat ook speciale e-learningmodules over aanpassing en u kunt uw collega's om ondersteuning vragen dankzij de peer-to-peer-leermethode.