Financiering

Financieringsmogelijkheden voor duurzame energie- en klimaatactieplannen

Toegang tot financieringsmogelijkheden is de sleutel om ambitieuze plannen in daden om te zetten. De pagina Financieringsinstrumenten biedt het Netwerk van het Burgemeestersconvenant duidelijke en praktische informatie over alle financiële - en subsidiemogelijkheden.

De interactieve financieringsgids verzamelt informatie over de financieringsmogelijkheden van de Europese Unie, de lidstaten en belangrijke financiële organisaties zoals de Europese Investeringsbank. De gids bevat ook informatie over ondersteunende diensten en vernieuwende financieringsplannen.

Bij de nuttige links vindt u relevante financiële publicaties voor het Convenant Netwerk, zoals geslaagde acties en inspirerende voorbeelden.


Interactieve subsidiegids


UITGEBREID ZOEKEN Wis allesURBIS

URBIS is een nieuw opgezet stedelijk investeringsplatform binnen de Europese Dienst voor Investeringsadvies (EIAH). URBIS is opgestart om stedelijke overheden te adviseren hoe ze hun stedelijke investeringsprojecten, -programma's en -platformen mogelijk kunnen maken, kunnen versnellen en in acties omzetten. URBIS is ontwikkeld in partnerschap met de Europese Commissie (Directoraat-Generaal voor Regionaal en Stedelijk Beleid) en de Europese Investeringsbank, in de context van de EU One Stop Shop voor Steden, en om de ambities van de Europese Stedelijke Agenda mee te ondersteunen.

Nuttige links

Belangrijke publicaties, waaronder beste praktijken uit de gemeenschap van burgemeestersconvenanten, geleerde lessen en nuttige rapporten van de belangrijkste EU-instellingen, worden in deze sectie verzameld.Meer publicaties van het Netwerk van het Convenant vindt u enkel op uw persoonlijke pagina (MyCovenant) van deze website.

We hebben met name een reeks van 4 brochures ontwikkeld om u te begeleiden doorheen de verschillende financierings- en steunmogelijkheden voor uw energie- en klimaatsacties: 

financing 4 leaflets 500x

  1. Innovative Financing Schemes

  2. Project Development Assistance

  3. EU Funding Programme

  4. Financial Institutions Instruments

And also...